- Robotik Cerrahi
Lenfadenektomi (Lenf Bezleri Cerrahisi)
Lenfadenektomi, lenf bezlerinin çıkarılması işlemidir. Ürolojide lenfadenektomi, prostat ve mesane kanserlerinde pelvik bölgedeki lenf nodlarının çıkarılması işlemidir. Böbrek kanserinde böbrek etrafındaki lenf bezleri çıkarılır. Testis kanserinde de retroperitoneal bölge dediğimiz kabaca aort ve venakavanın etrafındaki lenf bezleri çıkartılmaktadır.
Robotik (robot yardımlı laparoskopik) Cerrahi, cerrahın bir cerrahi konsol üzerinde oturduğu ve bu konsol marifetiyle robotik kolların kullandığı özel aletleri yönettiği cerrahi bir prosedürdür. Bu robotik sistem, cerraha yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntüler sağlar ve cerrahın aletleri hassas bir şekilde yönlendirmesine olanak tanır. Robotik sistem ayrıca cerrahın ellerinin hareketlerini filtreleyerek titreme ve sallanmayı en aza indirir, bu da cerrahın daha keskin bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu da lenfadenektomi sırasında, cerrah robotik konsol üzerinden lenf bezlerini çıkarırken daha hassas hareketler yapmasına olanak tanır.
Robotik Cerrahi İle Lenfadenektomi Tedavisinin Avantajları
Daha Az İnvaziv: Robotik cerrahi, daha küçük kesilerle gerçekleştirilebilir, bu da hastada daha az doku hasarı ve daha az ağrı anlamına gelir.
Daha Hassas Manipülasyon: Cerrahi robot, cerraha aletleri hassas bir şekilde kontrol etme imkanı sağlar, bu da lenf bezlerinin daha etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlar.
Üç Boyutlu Görüntüleme: Robotik sistem, cerraha üç boyutlu bir görüntü sağlar, bu da cerrahın çalışma alanını daha iyi görmesine yardımcı olur.
Daha Hızlı İyileşme Süreci: Daha az invaziv olması, hastaların iyileşme sürecini hızlandırabilir ve hastanede kalış süresini kısaltabilir.
Dokular Arası Kolay Erişim: Robotik cerrahi, cerraha daha iyi bir manevra kabiliyeti sağlar, bu da zor ulaşılabilir bölgelere daha etkili bir şekilde erişim sağlanmasına yardımcı olabilir.