Hizmetlerimiz

img
title-icon
  • Medikal Tedaviler

Kök Hücre (SVF) ve Exosome Tedavisi

Kök hücreler, vücudun ham maddeleridir; vücutta bulunan tüm dokuların ve organların yapısını oluştururlar. Hem başlı başına ayrı bir hücre türü hem de farklı hücrelere dönüşebilen bir tür olarak tanımlanırlar. Kök hücreler kan, beyin, kemik ve vücuttaki tüm organların hücrelerine dönüşebilirler. Hücreleri onarma, eski hallerine getirme, değiştirme ve yenileme potansiyeline sahip oldukları bilinmektedir. 

Açılımı Stromal Vasküler Fraksiyon (Stromal Vascular Fraction) olan SVF kök hücre tedavisi kişinin kendi yağ dokusundan küçük bir miktar alınması (otolog kök hücre transferi) ve bu yağ dokusunun santrifüj edilmesi yoluyla erişkin tip kök hücrelerin elde edilmesi; elde edilen kök hücrelerin hasarlı dokuların bulunduğu vücut bölgesine enjekte edilmesi yöntemine dayanmaktadır. Allojenik kök hücre transferinde ise başka bir insandan alınan kök hücreler hastaya transfer edilmektedir. Bu yöntemde hastadan yağ hücresi toplanmasına gerek kalmamaktadır ve böylece olası komplikasyon riski azalmakta iken başarı şansı değişmemektedir.  

Bu yöntemle penis içerisinde yeni damar oluşumları tetiklenirken dokular yenilendiği için de sertleşme problemi, tedavi sonrası yaklaşık 6 aylık sürede belirgin derecede iyileşebilmektedir. Tabii ki bu süre kişiden kişiye değişebilir; bazı hastalarda iyileşme için 9 ya da 12 ay beklenmesi gerekebilmektedir.

Exosome tedavisi, kök hücre tedavisine alternatif olabilecek bir tedavi yöntemi olup hastadan alınan az bir miktar kandan özel cihazlar yardımıyla elde edilen exosome denilen yapıların kullanılması esasına dayanır. Hastadan karın yağı veya kemik iliği alma işlemlerine gerek duyulmadığı için otolog kök hücre transferi yöntemlerine göre çok daha pratik bir işlemdir. Exosome yapılar genetik bilgilerden sorumlu olan hücre dışı parçacıklardır. Bu parçalar hücreler arasında iletişim kurma görevini üstlenir. Bu yapılar nanometrik boyutlardaki hücreler tarafından atılan küçük kese şeklindeki yapılardır. Bu yapılar DNA, RNA ve proteinleri bir hücreden diğerine aktarabilirler. Bu sayede gerekli olan hücre yenilenmesi ve hücre tamiri görevlerini yerine getirerek erektil disfonksiyon yani iktidarsızlık tedavisinde kullanılmaktadır.